Lasagne met kip, spinazie en courgette
De pangrattato (broodkruimlaag) geeft deze lasagne een extra krokant laagje.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Smelt de boter in een pan. Voeg de bloem toe en roer glad met de garde. Laat 3 min. garen op laag vuur en voeg dan al roerend de melk toe. Breng aan de kook, voeg de spinazie toe en laat slinken. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale saus. Voeg de nootmuskaat toe en breng de bechamelsaus op smaak met peper en eventueel zout.
Schaaf de courgettes met de kaasschaaf in ronde plakjes.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een beetje bechamelsaus. Leg daarop ⅓ van de lasagnevellen, ⅓ van de courgetteplakken, ⅓ van de kipfilet en ⅓ van de rest van de bechamelsaus. Herhaal nog 2 keer.
Snijd de bollen mozzarella in plakjes en verdeel over de lasagne. Bak in ca. 45 min. gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
Maak ondertussen de pangrattato. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de panko in 5 min. goudbruin en krokant. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. mee. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
Bestrooi de lasagne met de pangrattato en serveer.
Lasagne met kip, spinazie en courgette
De pangrattato (broodkruimlaag) geeft deze lasagne een extra krokant laagje.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD128879_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
750 kcal
30 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Smelt de boter in een pan. Voeg de bloem toe en roer glad met de garde. Laat 3 min. garen op laag vuur en voeg dan al roerend de melk toe. Breng aan de kook, voeg de spinazie toe en laat slinken. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale saus. Voeg de nootmuskaat toe en breng de bechamelsaus op smaak met peper en eventueel zout.
Schaaf de courgettes met de kaasschaaf in ronde plakjes.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een beetje bechamelsaus. Leg daarop ⅓ van de lasagnevellen, ⅓ van de courgetteplakken, ⅓ van de kipfilet en ⅓ van de rest van de bechamelsaus. Herhaal nog 2 keer.
Snijd de bollen mozzarella in plakjes en verdeel over de lasagne. Bak in ca. 45 min. gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
Maak ondertussen de pangrattato. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de panko in 5 min. goudbruin en krokant. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. mee. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
Bestrooi de lasagne met de pangrattato en serveer.
algemeen:
bereidingstip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)50 g ongezouten roomboter
50 g tarwebloem
400 ml halfvolle melk
200 g verse spinazie
1 g gemalen nootmuskaat
2 courgettes
250 g verse lasagne all’uovo
220 g gebraden kipfilet
250 g Italiaanse mozzarella
1 teen knoflook
2 el milde olijfolie
50 g panko
Dit heb je nodig
garde
staafmixer
kaasschaaf
ovenschaal (20 x 30 cm)
aluminiumfolie