Snijd de harde stukken en het bot uit de karbonade. Snijd het vlees in blokjes van 2 à 3 cm en doe in een kom.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de knoflook fijn. Meng het citroenrasp en -sap (ca. 3 el, per 4 personen) met het vlees, de knoflook, oregano, het zout, zwarte peper en olie in de kom. Zorg dat alles goed bedekt is. Dek de kom af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
Laat ondertussen de satéprikkers 30 min. weken in water, zodat ze niet verbranden. Rijg het vlees aan de satéprikkers. Verhit de grillpan op hoog vuur. Gril de souvlaki ca. 8 min. Keer halverwege.
Souvlaki
Een spiesje op z'n tijd lusten we wel! Souvlaki is eigenlijk een Grieks streetfood en de maker (souvladzidika) heeft altijd een eigen geheime marinade.
- bereidingstipMarineer het vlees een dag van tevoren voor extra malsheid.
- bereidingstipBereid de spiesjes op een barbecue voor extra smaak. Houd dezelfde tijden aan.
- bereidingstipLekker met pitabroodjes of platbrood en een yoghurtsaus zoals tzatziki. Het recept is dan niet meer gluten- en lactosevrij.
- variatietipMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Souvlaki
Een spiesje op z'n tijd lusten we wel! Souvlaki is eigenlijk een Grieks streetfood en de maker (souvladzidika) heeft altijd een eigen geheime marinade.

bijgerecht
4 personen
350 kcal
20 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Snijd de harde stukken en het bot uit de karbonade. Snijd het vlees in blokjes van 2 à 3 cm en doe in een kom.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de knoflook fijn. Meng het citroenrasp en -sap (ca. 3 el, per 4 personen) met het vlees, de knoflook, oregano, het zout, zwarte peper en olie in de kom. Zorg dat alles goed bedekt is. Dek de kom af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
Laat ondertussen de satéprikkers 30 min. weken in water, zodat ze niet verbranden. Rijg het vlees aan de satéprikkers. Verhit de grillpan op hoog vuur. Gril de souvlaki ca. 8 min. Keer halverwege.
bereidingstip:Marineer het vlees een dag van tevoren voor extra malsheid.
bereidingstip:Bereid de spiesjes op een barbecue voor extra smaak. Houd dezelfde tijden aan.
bereidingstip:Lekker met pitabroodjes of platbrood en een yoghurtsaus zoals tzatziki. Het recept is dan niet meer gluten- en lactosevrij.
bereidingstip:Je kunt ook zelf pitabroodjes (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1196779) en tzatziki (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1194146) maken.
variatietip:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
700 g scharrel varkensschouderkarbonade
1 citroen
2 tenen knoflook
2 el gevriesdroogde oregano
½ tl zeezout
5 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
rasp
vershoudfolie
satéprikker 20 cm
grillpan