Traybake met ovengroente, tomaat en ricotta
Een gezonde traybake met ricotta en ovengroente = alles wat lekker is op één bakplaat. Easy!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de bol knoflook overlangs. Verdeel de ovengroente en krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de halve knoflookbollen en romaatjes in kleine trosjes tussen de andere ingrediënten. Maak wat ruimte voor de ricotta en stort de kaas op de bakplaat. Besprenkel alles met de olie en bestrooi met de chilivlokken, oregano en zout.
Bak ca. 30 min. in het midden van de oven tot de ricotta, groente en aardappelen gaar, knapperig en goudbruin zijn. Knijp de gepofte tenen knoflook uit over de groente.
Traybake met ovengroente, tomaat en ricotta
Een gezonde traybake met ricotta en ovengroente = alles wat lekker is op één bakplaat. Easy!
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD151851_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
410 kcal
10 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de bol knoflook overlangs. Verdeel de ovengroente en krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de halve knoflookbollen en romaatjes in kleine trosjes tussen de andere ingrediënten. Maak wat ruimte voor de ricotta en stort de kaas op de bakplaat. Besprenkel alles met de olie en bestrooi met de chilivlokken, oregano en zout.
Bak ca. 30 min. in het midden van de oven tot de ricotta, groente en aardappelen gaar, knapperig en goudbruin zijn. Knijp de gepofte tenen knoflook uit over de groente.
bereidingstip:
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 bol knoflook
600 g ovengroente courgette, rode paprika en peen
500 g voorgekookte krieltjes
500 g romaatjes
250 g ricotta
3 el milde olijfolie
1 tl chilivlokken
1 el gedroogde oregano
1 mespunt zout
Dit heb je nodig
bakpapier