Snijd de tempé in 20 repen (per 4 personen). Snipper de sjalot en pers de knoflook. Meng met de ketchup, barbecuesaus, agavesiroop, sojasaus en het water in een kom. Voeg de tempé toe en schep alles in een grote diepvrieszak. Meng goed en laat 1 uur marineren in de koelkast.
Steek de barbecue aan. Haal de tempé uit de zak. Bewaar de rest van de marinade. Gril de tempé-spareribs 10 min. op de barbecue krokant. Bestrijk tijdens het grillen met de marinade. Keer regelmatig en besprenkel voor serveren met de rest van de marinade.
Sticky tempé-spareribs
Wist je dat je tempé op de bbq kunt doen? Marineren en dan 20 min. grillen. Klaar is tempe.
Sticky tempé-spareribs
Instructievideo - 00:31 min.
Gerelateerde recepten
Sticky tempé-spareribs
Wist je dat je tempé op de bbq kunt doen? Marineren en dan 20 min. grillen. Klaar is tempe.

bijgerecht
4 personen
345 kcal
20 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Snijd de tempé in 20 repen (per 4 personen). Snipper de sjalot en pers de knoflook. Meng met de ketchup, barbecuesaus, agavesiroop, sojasaus en het water in een kom. Voeg de tempé toe en schep alles in een grote diepvrieszak. Meng goed en laat 1 uur marineren in de koelkast.
Steek de barbecue aan. Haal de tempé uit de zak. Bewaar de rest van de marinade. Gril de tempé-spareribs 10 min. op de barbecue krokant. Bestrijk tijdens het grillen met de marinade. Keer regelmatig en besprenkel voor serveren met de rest van de marinade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g tempeh
1 sjalot
1 teen knoflook
100 ml ketchup
250 ml Remia Black Jack smokey bbq
4 el agavesiroop
6 el sojasaus
4 el water
Dit heb je nodig
diepvrieszak
barbecue
bakkwastje