Vega worst-groentespiesjes

Deze bbq-spiesjes heb je al in een kwartiertje klaar.

360 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan en laat de satéprikkers 30 min. weken in water. Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd elke avocadohelft in 4 kwarten. Halveer de vegetarische bratwursten.

  2. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers de helft uit. Haal de blaadjes van de takjes munt. Snijd de dille en muntblaadjes fijn. Doe het citroenrasp, het ­sap, de dille en munt in een kom. Voeg de olie toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de vega worsten en de cherrytomaten toe. Schep om tot alles met de marinade is bedekt.

  3. Rijg aan elke satéprikker een stukje vega worst, avocado, cherrytomaat, stukje vega worst, avocado en eindig met een cherry­ tomaat. Bewaar de marinade.

  4. Gril de spiesjes ca. 8 min. op de barbecue. Schenk overgebleven marinade over de spiesjes.

  • Vega worst-groentespiesjes

    Instructievideo - 00:35 min.

Vega worst-groentespiesjes

Deze bbq-spiesjes heb je al in een kwartiertje klaar.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig