Plaatpizza voor de hele familie

Het leukste van zelf pizza maken? Het pizzadeeg het beleggen met je favoriete toppings!

970 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 20 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol de pizzabodems naast elkaar uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de bodems met je vingers stevig aan elkaar, zodat het een grote plaatpizza wordt. Bestrijk het pizzadeeg met de tomatensaus uit de verpakking.

  2. Halveer de mozzarellabolletjes. Snijd de parmaham in reepjes van 1 cm. Laat de tonijn en olijven uitlekken. Snijd de ui in dunne halve ringen. Haal de blaadjes van de takjes basilicum.

  3. Beleg ¼ van de pizza met ⅓ van de mozzarella en de rundersoepballetjes, beleg ¼ van de pizza met de rest van de mozzarella, beleg ¼ van de pizza met de tonijn, olijven, ui en geraspte kaas en ¼ van de pizza beleg je na het bakken. Bak de pizza in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

  4. Haal de plaatpizza uit de oven. Bestrooi het deel met alleen mozzarella met de basilicumblaadjes. Verdeel de rucola, parmaham en truffelmayonaise over het deel met alleen de tomatensaus.

  • bewaartipBewaar gebakken pizza max. 2 dagen goed afgedekt in vershoudfolie in de koelkast. Je kunt ’m na het afkoelen ook invriezen en 3 maanden bewaren in de vriezer. Warm (bevroren) pizza in 6-8 min. op in een voorverwarmde oven van °180 C.
  • Plaatpizza voor de hele familie

    Instructievideo - 00:28 min.

Plaatpizza voor de hele familie

Het leukste van zelf pizza maken? Het pizzadeeg het beleggen met je favoriete toppings!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig