Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het brood in de lengte in dunne plakken. Besprenkel met de helft van de olie, leg op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ca. 10 min. in het midden van de oven knapperig. Draai halverwege om, zodat de plakken brood gelijkmatig bruin worden.
Halveer de meloen. Verwijder de pitten door ze er met een lepel uit te scheppen. Snijd de helften in 4 parten en schil de parten met een klein mes. Snijd de parten in blokjes van 3 cm. Halveer de tomaatjes.
Schep de meloen en tomaatjes op een platte schaal. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Scheur de ham in iets kleinere stukken en verdeel over de meloen. Scheur de mozzarella in grove stukken en leg op de salade. Hak de munt fijn. Bestrooi de salade met de munt en besprenkel met de rest van de olie. Leg de plakken geroosterd brood ernaast.
Meloensalade met rauwe ham, munt en geroosterd brood
Deze meloensalade is helemaal zomer-proof!
- variatietipOok lekker met ciabatta.
- bereidingstipJe kunt de salade 2 uur van tevoren maken. Meng de munt met de meloen, tomaatjes en mozzarella, maar houd het brood en de ham apart. Voeg de ham vlak voor het eten pas toe.
Gerelateerde recepten
Meloensalade met rauwe ham, munt en geroosterd brood
Deze meloensalade is helemaal zomer-proof!

bijgerecht
4 personen
415 kcal
10 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het brood in de lengte in dunne plakken. Besprenkel met de helft van de olie, leg op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ca. 10 min. in het midden van de oven knapperig. Draai halverwege om, zodat de plakken brood gelijkmatig bruin worden.
Halveer de meloen. Verwijder de pitten door ze er met een lepel uit te scheppen. Snijd de helften in 4 parten en schil de parten met een klein mes. Snijd de parten in blokjes van 3 cm. Halveer de tomaatjes.
Schep de meloen en tomaatjes op een platte schaal. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Scheur de ham in iets kleinere stukken en verdeel over de meloen. Scheur de mozzarella in grove stukken en leg op de salade. Hak de munt fijn. Bestrooi de salade met de munt en besprenkel met de rest van de olie. Leg de plakken geroosterd brood ernaast.
variatietip:Ook lekker met ciabatta.
bereidingstip:Je kunt de salade 2 uur van tevoren maken. Meng de munt met de meloen, tomaatjes en mozzarella, maar houd het brood en de ham apart. Voeg de ham vlak voor het eten pas toe.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
½ stokbrood
4 el traditionele olijfolie
1 cantaloupemeloen
300 g snoeptomatenmix
90 g prosciutto crudo
125 g buffelmozzarella
5 g verse munt
Dit heb je nodig
bakpapier