Schil en snijd de winterpeen in blokjes van een ½ cm. Snijd de bleekselderij in stukjes van een ½ cm. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Ris de naaldjes en takjes van de rozemarijn en snijd fijn.
Verhit de olie in een braad- of hapjespan en bak de peen, bleekselderij, ui, knoflook, rozemarijn, peper en zout 10 min. op laag vuur. Voeg de linzen, laurier en het water toe en kook in 25 min. tot het water verdampt is. De linzen zijn nu beetgaar.
Linzen met wortel en rozemarijn
Dit linzengerecht leent zich uitstekend voor een vega bolognese of linzensalade.
- variatietipMaak met dit recept een salade, zoek op de site naar 1194264 voor het recept.
- variatietipMaak met dit recept een vega spaghetti met groentesaus, zoek op de site naar 1194263 voor het recept.
Gerelateerde recepten
Linzen met wortel en rozemarijn
Dit linzengerecht leent zich uitstekend voor een vega bolognese of linzensalade.

bijgerecht
8 personen
315 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Schil en snijd de winterpeen in blokjes van een ½ cm. Snijd de bleekselderij in stukjes van een ½ cm. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Ris de naaldjes en takjes van de rozemarijn en snijd fijn.
Verhit de olie in een braad- of hapjespan en bak de peen, bleekselderij, ui, knoflook, rozemarijn, peper en zout 10 min. op laag vuur. Voeg de linzen, laurier en het water toe en kook in 25 min. tot het water verdampt is. De linzen zijn nu beetgaar.
variatietip:Maak met dit recept een salade, zoek op de site naar 1194264 voor het recept.
variatietip:Maak met dit recept een vega spaghetti met groentesaus, zoek op de site naar 1194263 voor het recept.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
250 g winterpeen
4 stengels bleekselderij
4 middelgrote uien
3 tenen knoflook
2 takjes verse rozemarijn
4 el milde olijfolie
500 g gedroogde groene linzen
2 gedroogde laurierblaadjes
1 l water