Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel in een vergiet onder koud stromend water af en laat uitlekken.
Meng ondertussen voor de dressing de mierikswortel met de yoghurt, olie en het citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de bieten in blokjes van ca. 2 cm. Verwijder het vel van de makreel en trek de vis met een vork in stukjes. Bestrooi naar smaak met versgemalen peper.
Meng de helft van de dressing door de pasta en schep voorzichtig de bietjes en veldsla erdoor. Verdeel de vis erover en bestrooi met de pittenmix. Besprenkel met de rest van de dressing.
Pastasalade met gerookte makreel en biet
Gerookte makreel en biet = dé combi voor een goede (sport)lunch.
- vegatipVervang de makreelfilet door wittekaasblokjes in olie (potje 375 g).
Gerelateerde recepten
Pastasalade met gerookte makreel en biet
Gerookte makreel en biet = dé combi voor een goede (sport)lunch.

hoofdgerecht
4 personen
615 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel in een vergiet onder koud stromend water af en laat uitlekken.
Meng ondertussen voor de dressing de mierikswortel met de yoghurt, olie en het citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de bieten in blokjes van ca. 2 cm. Verwijder het vel van de makreel en trek de vis met een vork in stukjes. Bestrooi naar smaak met versgemalen peper.
Meng de helft van de dressing door de pasta en schep voorzichtig de bietjes en veldsla erdoor. Verdeel de vis erover en bestrooi met de pittenmix. Besprenkel met de rest van de dressing.
vegatip:Vervang de makreelfilet door wittekaasblokjes in olie (potje 375 g).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g mini penne
2 el mierikswortel in pot
150 ml Griekse yoghurt 0%
2 el extra vierge olijfolie
2 el citroensap
500 g gekookte bieten
240 g gerookte makreelfilet met peper
150 g veldsla
40 g saladepittenmix