Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. goudbruin.
Snijd de bosuitjes in ringen. Klop de eieren los met de bosuitjes, de melk, peper, eventueel zout en de helft van het sesamzaad. Zet het eimengsel en de rest van het sesamzaad apart in schaaltjes op tafel.
Verdeel de roomboter over de gourmetpannetjes en bak de omeletjes naar wens gaar. Bestrooi met de rest van het sesamzaad.
Gourmet-omelet met bosui en sesam
Ei, ei, ei, wij zijn zo blij! Omelet van de gourmet is een groot feest, en dat vier jij!
- variatietipVervang de bosui en het sesamzaad door 50 g geraspte Parmezaanse kaas en 2 el truffelmayonaise (per 4 porties omelet).
- variatietipJe kunt de bosui en het sesamzaad ook vervangen door 1 el kerriepoeder en 1 in ringetjes gesneden rode peper (per 4 porties omelet).
Gerelateerde recepten
Gourmet-omelet met bosui en sesam
Ei, ei, ei, wij zijn zo blij! Omelet van de gourmet is een groot feest, en dat vier jij!

bijgerecht
4 porties
135 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. goudbruin.
Snijd de bosuitjes in ringen. Klop de eieren los met de bosuitjes, de melk, peper, eventueel zout en de helft van het sesamzaad. Zet het eimengsel en de rest van het sesamzaad apart in schaaltjes op tafel.
Verdeel de roomboter over de gourmetpannetjes en bak de omeletjes naar wens gaar. Bestrooi met de rest van het sesamzaad.
variatietip:Vervang de bosui en het sesamzaad door 50 g geraspte Parmezaanse kaas en 2 el truffelmayonaise (per 4 porties omelet).
variatietip:Je kunt de bosui en het sesamzaad ook vervangen door 1 el kerriepoeder en 1 in ringetjes gesneden rode peper (per 4 porties omelet).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
2 el sesamzaad
2 bosuitjes
4 middelgrote eieren
1 el halfvolle melk
20 g ongezouten roomboter