Vegan appelflappen

Van alle klassiekers maken we het liefst een vegan versie zodat iedereen kan meegenieten. Ook van appelflappen, dus!

335 kcal

(Voedingswaarden)

5 min. bereiden / 20 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Haal het bladerdeeg uit de verpakking. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm (brunoise). Roer de amandelpasta los met de abrikozenspread en kaneel. Meng hier de appel, rozijnen en de helft van de suiker door.

  3. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de vulling over de helft van de plakjes, maar houd de randen vrij. Vouw het bladerdeeg diagonaal over vulling dicht en druk met een vork de randen aan

  4. Bestrijk de flappen met water en bestrooi rijkelijk met de rest van de suiker. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Vegan appelflappen

Van alle klassiekers maken we het liefst een vegan versie zodat iedereen kan meegenieten. Ook van appelflappen, dus!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig