Salade met witlof en peer
Knapperig, een tikje bitter en volzoet met dank aan de peer: een salade waarvan je wil blijven eten.
Aan de slag
Snijd de sjalotten in dunne ringen. Meng de olie met de azijn, ahornsiroop, mosterd, peper en eventueel zout tot een dressing. Voeg de sjalot toe en laat staan tot gebruik.
Snijd de onderkant van de stronken witlof, haal de blaadjes van het witlof los en halveer in de lengte. Was de peren en snijd ze ongeschild in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne schuine repen. Hak de pecannoten grof en snijd de bieslook fijn.
Meng het witlof met de peer, sjalot en aanhangende dressing en verdeel over een schaal. Bestrooi met de bieslook en pecannoten en breng op smaak met peper.
Salade met witlof en peer
Knapperig, een tikje bitter en volzoet met dank aan de peer: een salade waarvan je wil blijven eten.
bijgerecht
null personen
315 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de sjalotten in dunne ringen. Meng de olie met de azijn, ahornsiroop, mosterd, peper en eventueel zout tot een dressing. Voeg de sjalot toe en laat staan tot gebruik.
Snijd de onderkant van de stronken witlof, haal de blaadjes van het witlof los en halveer in de lengte. Was de peren en snijd ze ongeschild in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne schuine repen. Hak de pecannoten grof en snijd de bieslook fijn.
Meng het witlof met de peer, sjalot en aanhangende dressing en verdeel over een schaal. Bestrooi met de bieslook en pecannoten en breng op smaak met peper.
combinatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 sjalotten
4 el olijfolie extra vierge
1 el appelciderazijn
1 el ahornsiroop
½ el grove mosterd
3 stronken witlof
2 Conference peren
60 g gezouten pecannoten
10 g verse bieslook