Salade met witlof en peer

Knapperig, een tikje bitter en volzoet met dank aan de peer: een salade waarvan je wil blijven eten.

315 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de sjalotten in dunne ringen. Meng de olie met de azijn, ahornsiroop, mosterd, peper en eventueel zout tot een dressing. Voeg de sjalot toe en laat staan tot gebruik.

  2. Snijd de onderkant van de stronken witlof, haal de blaadjes van het witlof los en halveer in de lengte. Was de peren en snijd ze ongeschild in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne schuine repen. Hak de pecannoten grof en snijd de bieslook fijn.

  3. Meng het witlof met de peer, sjalot en aanhangende dressing en verdeel over een schaal. Bestrooi met de bieslook en pecannoten en breng op smaak met peper.

  • combinatietipLekker om nog 150 g feta toe te voegen. Het gerecht is dan niet meer veganistisch en niet meer lactosevrij
  • combinatietipDe salade past goed bij pasta, risotto en bijvoorbeeld biefstuk. Ook lekker bij de hele gemarineerde kip met prei en pastinaak.

Salade met witlof en peer

Knapperig, een tikje bitter en volzoet met dank aan de peer: een salade waarvan je wil blijven eten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig