Verdeel het chiazaad en de karnemelk over glazen. Roer goed door en laat afgedekt minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Doe ondertussen de aardbeien, kaneel en het water in een steelpan en breng aan de kook. Roer de aardbeien stuk. Kook 5 min. in op middelhoog vuur en laat afkoelen. Hak de pecannoten fijn.
Hak de pecannoten fijn. Verdeel de aardbeiencompote over de chiapudding en bestrooi met de noten.
Chia-pudding met karnemelk en aardbeiencompote
Chiazaad is magisch... Meng het met iets vloeibaars, laat 3 uur staan en voila, je chia-pudding is geboren!
- bewaartipJe kunt dit gerecht 1 avond van tevoren maken t/m stap 3. Bewaar de chiapudding en aardbeiencompote afgedekt apart in de koelkast tot de volgende ochtend.
- algemeenIn plaats van karnemelk kun je ook kefir gebruiken.
Gerelateerde recepten
Chia-pudding met karnemelk en aardbeiencompote
Chiazaad is magisch... Meng het met iets vloeibaars, laat 3 uur staan en voila, je chia-pudding is geboren!

4 personen
305 kcal
10 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Verdeel het chiazaad en de karnemelk over glazen. Roer goed door en laat afgedekt minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Doe ondertussen de aardbeien, kaneel en het water in een steelpan en breng aan de kook. Roer de aardbeien stuk. Kook 5 min. in op middelhoog vuur en laat afkoelen. Hak de pecannoten fijn.
Hak de pecannoten fijn. Verdeel de aardbeiencompote over de chiapudding en bestrooi met de noten.
bewaartip:Je kunt dit gerecht 1 avond van tevoren maken t/m stap 3. Bewaar de chiapudding en aardbeiencompote afgedekt apart in de koelkast tot de volgende ochtend.
algemeen:In plaats van karnemelk kun je ook kefir gebruiken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
110 g chiazaad
600 ml karnemelk
500 g diepvries aardbeien
2 tl gemalen kaneel
100 ml water
40 g ongebrande pecannoten