Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang 1 kopje kookvocht op (per 4 personen).
Snijd ondertussen de Chinese kool in parten en vervolgens in de breedte in fijne reepjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes en de knoflook fijn. Schil de gember en snijd heel fijn.
Verhit de olie in een grote hapjespan of wok. Fruit de helft van de salade-ui met de knoflook 2 min. Voeg de rode peper en gember toe en bak 2 min. Voeg de kipfiletreepjes toe en roerbak 5 min. tot ze gaar zijn. Voeg de spaghetti en kool toe en roerbak 2 min. Voeg de sojasaus, tahin en 2 el kookvocht (per 4 personen) toe en roer door. Bestrooi met de rest van de salade-ui en serveer.
Volkorenpasta met kip, Chinese kool, gember en tahin
Geef de een draai aan volkorenspaghetti en tover om tot een wokgrecht.
- achtergrondinfoDe sojasaus staat niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
- dieettipVervang de kipfiletreepjes door Stukjes als van kip. Dit product staat niet in de Schijf van Vijf en is een weekkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
Gerelateerde recepten
Volkorenpasta met kip, Chinese kool, gember en tahin
Geef de een draai aan volkorenspaghetti en tover om tot een wokgrecht.

hoofdgerecht
4 personen
500 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang 1 kopje kookvocht op (per 4 personen).
Snijd ondertussen de Chinese kool in parten en vervolgens in de breedte in fijne reepjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes en de knoflook fijn. Schil de gember en snijd heel fijn.
Verhit de olie in een grote hapjespan of wok. Fruit de helft van de salade-ui met de knoflook 2 min. Voeg de rode peper en gember toe en bak 2 min. Voeg de kipfiletreepjes toe en roerbak 5 min. tot ze gaar zijn. Voeg de spaghetti en kool toe en roerbak 2 min. Voeg de sojasaus, tahin en 2 el kookvocht (per 4 personen) toe en roer door. Bestrooi met de rest van de salade-ui en serveer.
achtergrondinfo:De sojasaus staat niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
dieettip:Vervang de kipfiletreepjes door Stukjes als van kip. Dit product staat niet in de Schijf van Vijf en is een weekkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g volkorenspaghetti
1 Chinese kool
1 verse rode peper
1 bosje salade-ui
2 tenen knoflook
50 g verse gember
1 el milde olijfolie
400 g kipfiletreepjes
3 el sojasaus
2 el Bio Today witte tahin