Tuna melt-bitterballen

Een moderne twist op de klassieke bitterbal: tuna melt!

150 kcal

(Voedingswaarden)

1 uur bereiden / 1 uur 30 min. wachten

16 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de uien in halve ringen van ca. een ½ cm. Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de ui 6-7 min. op middelhoog vuur. lichtbruin. Verkruimel het bouillonblokje boven het kokende water en roer los. Laat afkoelen tot lauwwarm.

  2. Doe de boter bij de uien en laat smelten op laag vuur. Voeg 50 g bloem toe en laat in 3 min. gaar worden (roux). Roer regelmatig.

  3. Zet het vuur middelhoog. Voeg al roerend met een houten lepel de bouillon in delen toe. Laat, als de bouillon is opgenomen, op laag vuur 3 min. zachtjes koken. Roer regelmatig

  4. Voeg vervolgens de roomkaas en de cheddar toe en laat al roerend smelten tot een egaal mengsel. Laat de tonijn uitlekken en roer een beetje los. Schep door de kaassaus. Zet het vuur uit. Je mag nog stukjes tonijn zien.

  5. Spreid het tonijn-kaasmengsel met een spatel uit over de (oven)schaal en dek af met vershoudfolie. Laat in ca. 30 min afkoelen en laat nog 1 uur in de koelkast opstijven.

  6. Doe de rest van de bloem in een diep bord. Klop de eieren los in een ander diep bord. Doe de panko in een derde diep bord.

  7. Maak van het mengsel met eventueel natte handen balletjes ter grootte van een walnoot en wentel ze achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Herhaal dit zodat je een dubbele paneerlaag hebt.

  8. Verhit de frituurolie tot 170 °C en frituur de tuna-meltbitterballen in delen ca. 2 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

  9. Maak ondertussen een dip van de mayonaise, ketchup, sriracha en augurkjes. Serveer bij de ballen.

  • bewaartipJe kunt de tuna-meltbitterballen afgedekt in de vriezer bewaren. Bevroren frituur je ze 3-4 min.
  • Tuna-melt bitterballen

    Instructievideo - 00:50 min.

Tuna melt-bitterballen

Een moderne twist op de klassieke bitterbal: tuna melt!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig