Blueberry-muffins

Blueberry-muffins, een Amerikaanse klassieker waarvoor je het land niet uit hoeft. Maak ze lekker zelf!

230 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 25 min. oventijd / 1 uur wachten

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Zeef de bloem en meng in een grote kom samen met het bakpoeder, de suiker en het zout. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Klop in een kom de eieren los met de olie, yoghurt, karnemelk, het vanille-extract en citroenrasp.

  3. Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en spatel goed door elkaar. Schep de blauwe bessen er voorzichtig door. Doe de papieren cakevormpjes in de muffinvorm en verdeel met de ijslepel of 2 eetlepels het beslag erover. Bestrooi met de rietsuiker.

  4. Bak de muffins in ca. 20-25 min. gaar in het midden van de oven. Steek de satéprikker in een muffin. Komt deze er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar. Neem de muffins uit de oven en laat in 15 min. afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

  • bewaartip Je kunt de muffins 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een afsluitbare trommel.

Blueberry-muffins

Blueberry-muffins, een Amerikaanse klassieker waarvoor je het land niet uit hoeft. Maak ze lekker zelf!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig