Teriyakisaus maken

Of je nu voor kip teriyaki of beef teriyaki gaat, met deze zelfgemaakte teriyakisaus geef je het vlees de 'glaze' die het nodig heeft.

110 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 30 min. wachten

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de gember en snijd in dunne reepjes.

  2. Doe de gember, sojasaus, mirin, sake en de suiker in een pan en breng aan de kook. Laat de saus op middelhoog vuur tot laag vuur tot de helft in koken. Dit duurt ca. 15 min. Zet het vuur iets lager als de saus te veel schuimt en dreigt over te koken.

  3. Zet het vuur uit, doe in een weckpot en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar in de koelkast.

  • algemeenEen portie teriyakisaus staat gelijk aan 2 el. Het recept voor 6 porties is goed voor ca. 200 ml teriyakisaus.
  • bewaartip Je kunt de teriyakisaus max. 1 maand in de koelkast bewaren.

Teriyakisaus maken

Of je nu voor kip teriyaki of beef teriyaki gaat, met deze zelfgemaakte teriyakisaus geef je het vlees de 'glaze' die het nodig heeft.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig