Gemarineerde kipspiesjes van de BBQ met platbrood en knoflooksaus

Marineer je kip een dag van te voren: wordt-ie botermals van. Rijg aan een spies, gril op de BBQ en serveer met platbrood en knoflooksaus.

400 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 1 uur wachten

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de kipfilet in blokjes van ca. 3 cm. Rasp de knoflook fijn. Halveer de citroen en pers de vrucht uit. Meng ¾ van de geraspte knoflook met de helft van de yoghurt, de olie, 3 el citroensap (per 4 personen), de tomatenpuree, paprikapoeder, komijn, oregano, nootmuskaat, het zout en peper in een grote kom. Schep de blokjes kip door de marinade, zodat de kip helemaal bedekt is met een laagje marinade. Zet de kip minimaal 1 uur tot 1 nacht afgedekt in de koelkast.

  2. Steek de barbecue aan. Snijd de rode uien elk in 8 parten. Rijg de blokjes kip en parten ui aan de spiezen. Gril de kipspiesjes in 12-14 min. gaar. Keer regelmatig.

  3. Roer ondertussen de rest van de yoghurt met de rest van de knoflook en breng op smaak met zout en peper. Gril de broden 1 min. op de barbecue. Keer halverwege. Serveer de kipspiesjes met het Libanese brood en de knoflookyoghurt.

Gemarineerde kipspiesjes van de BBQ met platbrood en knoflooksaus

Marineer je kip een dag van te voren: wordt-ie botermals van. Rijg aan een spies, gril op de BBQ en serveer met platbrood en knoflooksaus.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig