Koolhydraatarm brood bakken

Je hoeft écht geen doorgewinterde bakker te zijn om zelf lekker brood te bakken. Met dit recept bak jij het lekkerste koolhydraatbewuste brood met amandelmeel, haverzemelen en lijnzaad.

185 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 45 min. oventijd / 1 uur wachten

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits 2 eieren, de eidooiers gebruik je niet. Klop in een kom de eiwitten, de overige eieren, olie, het water, de appelciderazijn en ahornsiroop los.

  2. Meng in een andere kom het amandelmeel, de haverzemelen, het lijnzaad, de baking soda, bakpoeder en het zout door elkaar.

  3. Meng de droge ingrediënten met de natte ingrediënten en roer goed door. Bekleed de cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin. Bestrooi met het sesamzaad. Bak het brood in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

  4. Haal uit de oven en laat minimaal 1 uur afkoelen op een rooster.

Koolhydraatarm brood bakken

Je hoeft écht geen doorgewinterde bakker te zijn om zelf lekker brood te bakken. Met dit recept bak jij het lekkerste koolhydraatbewuste brood met amandelmeel, haverzemelen en lijnzaad.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig