Maak de spruiten schoon en halveer ze. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken van 3 cm en kook in een ruime pan in 15 min. gaar. Kook de spruiten de laatste 8 min. mee met de aardappelen.
Breng ondertussen het water met het bouillonblokje in een hapjespan aan de kook. Voeg de gehacktballen toe en laat op laag vuur 15 min. sudderen. Keer halverwege.
Giet de aardappelen af. Doe terug in de pan, voeg 100 ml bouillon van de gehacktballen (per 4 personen) toe en stamp tot een grove puree.
Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en schep door de stamppot. Breng op smaak met peper en evt. zout. Serveer met de gehacktballen.
Zoete aardappelstamppot met spruiten en vega gehacktbal
Stamppot met ballen! De zongedroogde tomaatjes geven deze zoete aardappelstamppot een extraatje.
- variatietipLiever geen vegetarische gehacktbal? Je kunt de stamppot ook garneren met verkruimelde feta 48+.
Gerelateerde recepten
Zoete aardappelstamppot met spruiten en vega gehacktbal
Stamppot met ballen! De zongedroogde tomaatjes geven deze zoete aardappelstamppot een extraatje.

hoofdgerecht
4 personen
595 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Maak de spruiten schoon en halveer ze. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken van 3 cm en kook in een ruime pan in 15 min. gaar. Kook de spruiten de laatste 8 min. mee met de aardappelen.
Breng ondertussen het water met het bouillonblokje in een hapjespan aan de kook. Voeg de gehacktballen toe en laat op laag vuur 15 min. sudderen. Keer halverwege.
Giet de aardappelen af. Doe terug in de pan, voeg 100 ml bouillon van de gehacktballen (per 4 personen) toe en stamp tot een grove puree.
Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en schep door de stamppot. Breng op smaak met peper en evt. zout. Serveer met de gehacktballen.
variatietip:Liever geen vegetarische gehacktbal? Je kunt de stamppot ook garneren met verkruimelde feta 48+.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g spruitjes
1 kg zoete aardappel
500 ml water
1 Knorr groentebouillonblokje zero salt
4 De Vegetarische Slager gehacktballen
195 g zongedroogde tomaten in pot