Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem en de zijkant met bakpapier.
Doe de eieren met de suiker en het zout in een hittebestendige kom boven een pannetje heet water, zonder dat de kom het water raakt (au-bain marie). Klop de eieren met een handmixer licht en luchtig totdat de temperatuur 37 °C is. Haal de kom van de pan en klop door tot het mengsel weer op kamertemperatuur is.
Zeef de bloem en de maizena boven het ei en spatel voorzichtig door elkaar met een pannenlikker. Schep het beslag in de springvorm en bak het biscuit in 25 - 30 min. gaar in het midden van de oven. De cake is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.
Haal het biscuit na 5 min. uit de springvorm en laat hem afkoelen op een rek.
Biscuitdeeg
Biscuitdeeg bevat geen vetstof wat 'm heerlijk luchtig maakt als basis voor bijvoorbeeld zelfgemaakte slagroomtaart.
- variatietipOm het biscuit een smaak te geven kan er bijvoorbeeld citroenrasp, sinaasappelrasp of cacao aan toegevoegd worden.
- bereidingstipWil je het biscuit versieren? Wacht dan tot hij helemaal is afgekoeld.
Gerelateerde recepten
Biscuitdeeg
Biscuitdeeg bevat geen vetstof wat 'm heerlijk luchtig maakt als basis voor bijvoorbeeld zelfgemaakte slagroomtaart.

12 personen
1545 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem en de zijkant met bakpapier.
Doe de eieren met de suiker en het zout in een hittebestendige kom boven een pannetje heet water, zonder dat de kom het water raakt (au-bain marie). Klop de eieren met een handmixer licht en luchtig totdat de temperatuur 37 °C is. Haal de kom van de pan en klop door tot het mengsel weer op kamertemperatuur is.
Zeef de bloem en de maizena boven het ei en spatel voorzichtig door elkaar met een pannenlikker. Schep het beslag in de springvorm en bak het biscuit in 25 - 30 min. gaar in het midden van de oven. De cake is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.
Haal het biscuit na 5 min. uit de springvorm en laat hem afkoelen op een rek.
variatietip:Om het biscuit een smaak te geven kan er bijvoorbeeld citroenrasp, sinaasappelrasp of cacao aan toegevoegd worden.
bereidingstip:Wil je het biscuit versieren? Wacht dan tot hij helemaal is afgekoeld.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
1 el zonnebloemolie
5 middelgrote eieren
140 g suiker
¼ tl zout
140 g bloem
1 tl maizena
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
bakpapier
handmixer
pannenlikker
sateprikker