Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Maal in een keukenmachine de amandelen tot fijn meel.
Voeg de suiker, het ei en 1 tl citroenrasp toe en pulseer tot alles goed gemengd is en het mengsel zich tot een bal vormt.
Wikkel de bal amandelspijs in vershoudfolie en leg min. 8 uur in de koelkast.
Amandelspijs maken
In gevulde speculaas, een banketstaaf, kerstbrood of paasstol: amandelspijs is het middelpunt en smaakt nóg lekkerder zelfgemaakt.
- algemeenMet dit recept maak je ca. 300 gram amandelspijs.
- variatietipIn plaats van witte amandelen kun je ook 150 g (glutenvrij) amandelmeel gebruiken.
- algemeenNa 2-3 dagen in de koelkast is de amandelspijs nog lekkerder.
Amandelspijs maken
Instructievideo - 01:03 min.
Gerelateerde recepten
Amandelspijs maken
In gevulde speculaas, een banketstaaf, kerstbrood of paasstol: amandelspijs is het middelpunt en smaakt nóg lekkerder zelfgemaakt.

3 porties
530 kcal
5 min. bereiden
8 uur wachten
Aan de slag
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Maal in een keukenmachine de amandelen tot fijn meel.
Voeg de suiker, het ei en 1 tl citroenrasp toe en pulseer tot alles goed gemengd is en het mengsel zich tot een bal vormt.
Wikkel de bal amandelspijs in vershoudfolie en leg min. 8 uur in de koelkast.
algemeen:Met dit recept maak je ca. 300 gram amandelspijs.
variatietip:In plaats van witte amandelen kun je ook 150 g (glutenvrij) amandelmeel gebruiken.
algemeen:Na 2-3 dagen in de koelkast is de amandelspijs nog lekkerder.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 3 porties)
1 citroen
150 g blanke amandelen
150 g fijne kristalsuiker
1 middelgroot ei
Dit heb je nodig
keukenmachine
vershoudfolie