Amandelspijs maken

In gevulde speculaas, een banketstaaf, kerstbrood of paasstol: amandelspijs is het middelpunt en smaakt nóg lekkerder zelfgemaakt.

530 kcal

(Voedingswaarden)

5 min. bereiden / 8 uur wachten

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Maal in een keukenmachine de amandelen tot fijn meel.

  2. Voeg de suiker, het ei en 1 tl citroenrasp toe en pulseer tot alles goed gemengd is en het mengsel zich tot een bal vormt.

  3. Wikkel de bal amandelspijs in vershoudfolie en leg min. 8 uur in de koelkast.

  • algemeenMet dit recept maak je ca. 300 gram amandelspijs.
  • variatietipIn plaats van witte amandelen kun je ook 150 g (glutenvrij) amandelmeel gebruiken.
  • algemeenNa 2-3 dagen in de koelkast is de amandelspijs nog lekkerder.
  • Amandelspijs maken

    Instructievideo - 01:03 min.

Amandelspijs maken

In gevulde speculaas, een banketstaaf, kerstbrood of paasstol: amandelspijs is het middelpunt en smaakt nóg lekkerder zelfgemaakt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig