Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. tot goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Smelt ondertussen de kokosolie in een steelpan. Maal de havermout met de hazelnoten fijn in de keukenmachine en meng met de bakpoeder, rozijnen, ⅞ van de kokosrasp en een mespunt zout.
Voeg ⅗ van de soja-gurt, de kokosolie, het vanille-extract en het water toe en spatel erdoor. Schep de bosbessen voorzichtig door het beslag.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Schep het beslag in de vorm en bak ca. 1 uur in het midden van de oven. Laat in 10 min. afkoelen voor je de cake rondom losmaakt van de springvorm. Laat vervolgens nog minstens 50 min. afkoelen.
Meng ondertussen de rest van de soja-gurt met de rest van het kokosrasp en serveer bij de cake.
Vegan ontbijtcake met bessen en noten
Cake als ontbijt? Kan gewoon! Deze overheerlijke vegan cake zet je in 15 min. in de oven, en je ontbijt er acht keer van. Dat is nog eens efficiënt ontbijt maken.
- bewaartipSnijd de cake in stukken, verpak elke plak afzonderlijk in vershoudfolie en bewaar (tot 3 maanden) in de vriezer.
Gerelateerde recepten
Vegan ontbijtcake met bessen en noten
Cake als ontbijt? Kan gewoon! Deze overheerlijke vegan cake zet je in 15 min. in de oven, en je ontbijt er acht keer van. Dat is nog eens efficiënt ontbijt maken.

8 personen
415 kcal
15 min. bereiden
1 uur wachten
1 uur oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. tot goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Smelt ondertussen de kokosolie in een steelpan. Maal de havermout met de hazelnoten fijn in de keukenmachine en meng met de bakpoeder, rozijnen, ⅞ van de kokosrasp en een mespunt zout.
Voeg ⅗ van de soja-gurt, de kokosolie, het vanille-extract en het water toe en spatel erdoor. Schep de bosbessen voorzichtig door het beslag.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Schep het beslag in de vorm en bak ca. 1 uur in het midden van de oven. Laat in 10 min. afkoelen voor je de cake rondom losmaakt van de springvorm. Laat vervolgens nog minstens 50 min. afkoelen.
Meng ondertussen de rest van de soja-gurt met de rest van het kokosrasp en serveer bij de cake.
bewaartip:Snijd de cake in stukken, verpak elke plak afzonderlijk in vershoudfolie en bewaar (tot 3 maanden) in de vriezer.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
95 g hazelnoten
75 g kokosolie
200 g volkoren havermout grove vlokken
2 tl bakpoeder
100 g blanke rozijnen
80 g gemalen kokos
500 g plantaardige soja gurt ongezoet
2 tl vanille-extract
75 ml water
250 g diepvries blauwe bessen
Dit heb je nodig
keukenmachine
springvorm (Ø 18 cm, ingevet)