Vegan ontbijtcake met bessen en noten

Cake als ontbijt? Kan gewoon! Deze overheerlijke vegan cake zet je in 15 min. in de oven, en je ontbijt er acht keer van. Dat is nog eens efficiënt ontbijt maken.

415 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 1 uur oventijd / 1 uur wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. tot goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

  2. Smelt ondertussen de kokosolie in een steelpan. Maal de havermout met de hazelnoten fijn in de keukenmachine en meng met de bakpoeder, rozijnen, ⅞ van de kokosrasp en een mespunt zout.

  3. Voeg ⅗ van de soja-gurt, de kokosolie, het vanille-extract en het water toe en spatel erdoor. Schep de bosbessen voorzichtig door het beslag.

  4. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Schep het beslag in de vorm en bak ca. 1 uur in het midden van de oven. Laat in 10 min. afkoelen voor je de cake rondom losmaakt van de springvorm. Laat vervolgens nog minstens 50 min. afkoelen.

  5. Meng ondertussen de rest van de soja-gurt met de rest van het kokosrasp en serveer bij de cake.

  • bewaartipSnijd de cake in stukken, verpak elke plak afzonderlijk in vershoudfolie en bewaar (tot 3 maanden) in de vriezer.

Vegan ontbijtcake met bessen en noten

Cake als ontbijt? Kan gewoon! Deze overheerlijke vegan cake zet je in 15 min. in de oven, en je ontbijt er acht keer van. Dat is nog eens efficiënt ontbijt maken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig