Halveer de uien en snijd ze in flinterdunne halve ringen. Snijd de rode peper in dunne ringen. Verwijder de zaadjes als je een minder pittige chutney wilt.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de ui, peper, zout, het laurierblaadje en mosterdzaad toe en bak omscheppend 3 min. Zet het vuur laag en fruit de ui 20 min. Schep regelmatig om.
Voeg de suiker en twee soorten azijn toe, schep om en breng het mengsel aan de kook. Laat 30 min. zachtjes koken, tot de chutney donker en dik is. Roer regelmatig en schep daarbij goed over de bodem, zodat de chutney niet aanbakt.
Giet de chutney in de brandschone pot, draai het deksel erop en laat in 4 uur helemaal afkoelen. Je kunt de chutney daarna meteen eten, maar hij is na een paar weken tot een maand op z’n lekkerst.
Uienchutney
Met een beetje tijd en tranen (want: 1 kilo uien snijden!) maak je een grote pot van deze overheerlijke uienchutney. Gelukkig kan je er dan tot wel 6 maanden lang van genieten!
- bewaartipJe kunt een ongeopende pot chutney 3 tot 6 maanden bewaren op een koele, donkere plaats. Bewaar geopende chutney in de koelkast en gebruik altijd een schone lepel om er iets uit te scheppen. Hier kun je hem ca. 1 maand bewaren.
Gerelateerde recepten
Uienchutney
Met een beetje tijd en tranen (want: 1 kilo uien snijden!) maak je een grote pot van deze overheerlijke uienchutney. Gelukkig kan je er dan tot wel 6 maanden lang van genieten!

bijgerecht
8 porties
140 kcal
55 min. bereiden
4 uur wachten
Aan de slag
Halveer de uien en snijd ze in flinterdunne halve ringen. Snijd de rode peper in dunne ringen. Verwijder de zaadjes als je een minder pittige chutney wilt.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de ui, peper, zout, het laurierblaadje en mosterdzaad toe en bak omscheppend 3 min. Zet het vuur laag en fruit de ui 20 min. Schep regelmatig om.
Voeg de suiker en twee soorten azijn toe, schep om en breng het mengsel aan de kook. Laat 30 min. zachtjes koken, tot de chutney donker en dik is. Roer regelmatig en schep daarbij goed over de bodem, zodat de chutney niet aanbakt.
Giet de chutney in de brandschone pot, draai het deksel erop en laat in 4 uur helemaal afkoelen. Je kunt de chutney daarna meteen eten, maar hij is na een paar weken tot een maand op z’n lekkerst.
bewaartip:Je kunt een ongeopende pot chutney 3 tot 6 maanden bewaren op een koele, donkere plaats. Bewaar geopende chutney in de koelkast en gebruik altijd een schone lepel om er iets uit te scheppen. Hier kun je hem ca. 1 maand bewaren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
1 kg rode ui
½ rode peper
2 el zonnebloemolie
½ tl zout
1 laurierblaadje
1 el mosterdzaad
100 g rietsuiker
100 ml balsamicoazijn
100 ml rodewijnazijn
Dit heb je nodig
schone glazen pot (350ml)