Uienchutney

Met een beetje tijd en tranen (want: 1 kilo uien snijden!) maak je een grote pot van deze overheerlijke uienchutney. Gelukkig kan je er dan tot wel 6 maanden lang van genieten!

140 kcal

(Voedingswaarden)

55 min. bereiden / 4 uur wachten

licht pittig

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Halveer de uien en snijd ze in flinterdunne halve ringen. Snijd de rode peper in dunne ringen. Verwijder de zaadjes als je een minder pittige chutney wilt.

  2. Verhit de olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de ui, peper, zout, het laurierblaadje en mosterdzaad toe en bak omscheppend 3 min. Zet het vuur laag en fruit de ui 20 min. Schep regelmatig om.

  3. Voeg de suiker en twee soorten azijn toe, schep om en breng het mengsel aan de kook. Laat 30 min. zachtjes koken, tot de chutney donker en dik is. Roer regelmatig en schep daarbij goed over de bodem, zodat de chutney niet aanbakt.

  4. Giet de chutney in de brandschone pot, draai het deksel erop en laat in 4 uur helemaal afkoelen. Je kunt de chutney daarna meteen eten, maar hij is na een paar weken tot een maand op z’n lekkerst.

  • bewaartipJe kunt een ongeopende pot chutney 3 tot 6 maanden bewaren op een koele, donkere plaats. Bewaar geopende chutney in de koelkast en gebruik altijd een schone lepel om er iets uit te scheppen. Hier kun je hem ca. 1 maand bewaren.

Uienchutney

Met een beetje tijd en tranen (want: 1 kilo uien snijden!) maak je een grote pot van deze overheerlijke uienchutney. Gelukkig kan je er dan tot wel 6 maanden lang van genieten!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig