Smelt de boter in een steelpan (liefst met dikke bodem) op middelhoog vuur.
Voeg al roerend de bloem toe en blijf roeren tot een egaal mengsel ontstaat.
Zet het vuur laag en bak de bloem 3 min. tot hij gaar is.
Roux maken
Dit bindmiddel van bloem en boter kun je gebruiken voor soepen, sauzen en stoofpotjes. Roux maken doe je zo!
- algemeenGenoeg voor ca 500 ml saus
- bereidingstipDit is een witte roux, een goede basis voor bijvoorbeeld bechamelsaus. Je kunt het mengsel ook wat langer doorbakken voor een bruine roux, voor bijvoorbeeld sauzen met vlees.
- bereidingstipGa je een saus maken op basis van roux? Gebruik dan altijd een koude vloeistof om met een warme roux te mengen, en andersom.
Gerelateerde recepten
Roux maken
Dit bindmiddel van bloem en boter kun je gebruiken voor soepen, sauzen en stoofpotjes. Roux maken doe je zo!

bijgerecht
1 porties
550 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Smelt de boter in een steelpan (liefst met dikke bodem) op middelhoog vuur.
Voeg al roerend de bloem toe en blijf roeren tot een egaal mengsel ontstaat.
Zet het vuur laag en bak de bloem 3 min. tot hij gaar is.
algemeen:Genoeg voor ca 500 ml saus
bereidingstip:Dit is een witte roux, een goede basis voor bijvoorbeeld bechamelsaus. Je kunt het mengsel ook wat langer doorbakken voor een bruine roux, voor bijvoorbeeld sauzen met vlees.
bereidingstip:Ga je een saus maken op basis van roux? Gebruik dan altijd een koude vloeistof om met een warme roux te mengen, en andersom.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 portie)
50 g ongezouten roomboter
50 g tarwebloem