Ovenpasta met krokant gebakken courgette

Alle pasta-fans verzamelen! Zet je ovenschaal maar klaar, want deze ovenpasta met gebakken courgette en mozzarella wil je metéén maken.

705 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 15 min. oventijd

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

  2. Snijd ondertussen de helft van de courgettes in plakken van ca. 1 cm. Klop het ei los in een diep bord en meng 30 g van het kaaspoeder (per 4 personen) met het paneermeel in een ander diep bord. Vul een derde bord met de bloem.

  3. Dep de courgetteplakken droog. Haal de plakken courgette achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeel. Verhit de olie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak de gepaneerde courgetteplakken 3 min. rondom goudbruin. Keer de courgette halverwege.

  4. Snijd ondertussen de mozzarella en de rest van de courgette in dunne plakjes. Giet de pasta af en meng met de ovensaus en de rauwe courgetteplakjes. Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe. Verdeel de pasta over de ingevette ovenschaal. Verdeel de mozzarella en vervolgens de gebakken courgetteplakken erover. Bestrooi met de rest van het kaaspoeder en bak ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en knapperig.

  • combinatietipLekker met vers basilicum.

Ovenpasta met krokant gebakken courgette

Alle pasta-fans verzamelen! Zet je ovenschaal maar klaar, want deze ovenpasta met gebakken courgette en mozzarella wil je metéén maken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig