Breng in een (soep)pan de tomato frito met het water aan de kook. Voeg de parelcouscous toe en kook in ca. 10 min. op laag vuur gaar, tot de saus is ingekookt.
Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Halveer de puntpaprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in de breedte in reepjes. Halveer de tomaatjes.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en kipdijfiletreepjes 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe en bak in ca. 10 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. de romaatjes toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer regelmatig.
Laat ondertussen de olijven uitlekken en snijd de peterselie grof. Schep de kip en groenten samen met de olijven door de couscous met tomatensaus. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de amandelstiften en peterselie.
Parelcouscous met kip in tomatensaus
Parelcouscous gegaard in heerlijke geconcentreerde tomatensaus waarin geroosterde knoflook en kruiden de boventoon voeren. Dat geeft pas smaak!
- vegatipVervang de kipdijfilet- reepjes door 320 g vegetarische kip- stukjes (schaal 160 g); het gerecht is daarmee niet meer lactosevrij.
Gerelateerde recepten
Parelcouscous met kip in tomatensaus
Parelcouscous gegaard in heerlijke geconcentreerde tomatensaus waarin geroosterde knoflook en kruiden de boventoon voeren. Dat geeft pas smaak!

hoofdgerecht
4 personen
780 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng in een (soep)pan de tomato frito met het water aan de kook. Voeg de parelcouscous toe en kook in ca. 10 min. op laag vuur gaar, tot de saus is ingekookt.
Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Halveer de puntpaprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in de breedte in reepjes. Halveer de tomaatjes.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en kipdijfiletreepjes 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe en bak in ca. 10 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. de romaatjes toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer regelmatig.
Laat ondertussen de olijven uitlekken en snijd de peterselie grof. Schep de kip en groenten samen met de olijven door de couscous met tomatensaus. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de amandelstiften en peterselie.
vegatip:Vervang de kipdijfilet- reepjes door 320 g vegetarische kip- stukjes (schaal 160 g); het gerecht is daarmee niet meer lactosevrij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 ml tomaten fijngesneden knoflook-ui in blik
500 ml water
300 g parelcouscous
1 rode ui
2 puntpaprika's
250 g romaatjes
3 el milde olijfolie
400 g kipdijfiletreepjes
100 g zwarte olijven zonder pit
10 verse platte peterselie
40 g amandelstiften