Espressoganache met kersensaus

Een romige chocoladecrème met een friszoete saus van verse kersen.

460 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 4 uur wachten

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breek de beide soorten chocolade in stukken en doe in een hittebestendige kom. Breng in een steelpan al roerend de melk, slagroom, espresso en de helft van de suiker in een steelpan aan de kook en schenk op de chocolade. Laat 3 min. staan.

  2. Roer de chocolade door met een garde totdat alles gesmolten is. Voeg de boter toe en pureer met de staafmixer tot een romige, gladde, glimmende ganache. Schenk de ganache in 4 mooie kopjes (per 4 personen), dek af met vershoudfolie en laat 4 uur opstijven in de koelkast.

  3. Maak ondertussen de kersensaus. Breng de kersen in een steelpan aan de kook met het water, de kardemom, maizena en de rest van de suiker. Draai het vuur laag zodra de saus kookt en laat 5 min. zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met een mespunt zout en laat helemaal afkoelen.

  4. Serveer de ganache met een lepel kersensaus erop. Geef de rest van de kersensaus apart erbij.

  • serveertipMet wat extra kersen kun je de ganache mooi decoreren.
  • variatietipNiet het seizoen voor kersen? Met kersen uit de diepvries kan het ook.

Espressoganache met kersensaus

Een romige chocoladecrème met een friszoete saus van verse kersen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig