Pasta met boerenkool en cashewroom

Hoe romiger, hoe beter. En dat kan ook vegan! Dat bewijst deze pasta met boerenkool en cashewroom maar weer.

785 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

pittig

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de cashewnoten 10 min. in het water met het halve bouillonblokje. Snipper ondertussen de sjalotten. Snijd de tenen knoflook fijn.

  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookvocht.

  3. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de sjalot 5 min. onder regelmatig omscheppen. Voeg de knoflook en ¾ van de aleppopeper toe en bak 30 sec. mee. Voeg de boerenkool in delen toe en bak omscheppend 5 min. mee, zodat de boerenkool wat slinkt.

  4. Pureer met de staafmixer of blender het sjalot-boerenkoolmengsel met de cashewnoten met aanhangend kookvocht en de azijn tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Schep de spaghetti door de cashew-boerenkoolsaus, samen met 100 ml pastakookvocht (per 4 personen). Verdeel de pasta over diepe borden en bestrooi met de rest van de aleppopeper.

  • variatietip Liever een minder pittige pasta? Gebruik dan een ½ tl aleppopeper of laat deze helemaal weg.
  • variatietipOok lekker met 100 g gerookte kipfilet in blokjes. Voeg dit dan tegelijk met de boerenkoolsaus toe aan de pasta. Het recept is dan niet meer veganistisch.

Pasta met boerenkool en cashewroom

Hoe romiger, hoe beter. En dat kan ook vegan! Dat bewijst deze pasta met boerenkool en cashewroom maar weer.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig