Steek de barbecue aan. Steek de tapasprikkers tot de helft in de onderkanten van de hotdogs. Rol het deeg uit en snijd in repen van 2 cm breed. Rek het deeg een beetje uit en wikkel de repen in een spiraal met wat ruimte ertussen om de worstjes heen.
Rooster de worstjes 7-10 min. op de barbecue, tot het deeg lichtbruin en gaar is, keer regelmatig.
Roer ondertussen de ketchup, mayonaise en mosterd door elkaar. Serveer de worstenbroodjes met de saus.
BBQ worstenbroodje
Met maar 5 ingrediënten heb je zo het lekkerste borrelhapje van de BBQ gemaakt: een worstenbroodje! Een favoriet van velen.
- vegatipGebruik in plaats van hotdogs vegaworstjes. Die zijn vaak wat kleiner, gebruik dan ook wat minder pizzadeeg.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
BBQ worstenbroodje
Met maar 5 ingrediënten heb je zo het lekkerste borrelhapje van de BBQ gemaakt: een worstenbroodje! Een favoriet van velen.

8 porties
285 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Steek de tapasprikkers tot de helft in de onderkanten van de hotdogs. Rol het deeg uit en snijd in repen van 2 cm breed. Rek het deeg een beetje uit en wikkel de repen in een spiraal met wat ruimte ertussen om de worstjes heen.
Rooster de worstjes 7-10 min. op de barbecue, tot het deeg lichtbruin en gaar is, keer regelmatig.
Roer ondertussen de ketchup, mayonaise en mosterd door elkaar. Serveer de worstenbroodjes met de saus.
vegatip:Gebruik in plaats van hotdogs vegaworstjes. Die zijn vaak wat kleiner, gebruik dan ook wat minder pizzadeeg.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
8 hotdogs naturel
130 g koelvers pizzadeeg
2 el ketchup
2 el mayonaise
1 tl milde mosterd
Dit heb je nodig
barbecue
tapasprikkers