Pastasalade met kip, peen en komkommer

Pasta als lunch? Natuurlijk wel. Zeker als je kiest voor deze gezonde variant met kip, peen en komkommer.

445 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 20 min. oventijd

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in halve plakjes van ca. een ½ cm. Snijd de tenen knoflook fijn en de kipdijfilet in reepjes.

  2. Meng de winterpeen met de kip, ⅔ van de olie, knoflook en kerrie in een kom en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

  3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

  4. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne halve plakken. Klop de rest van de olijfolie met de azijn tot een dressing. Breng op smaak met peper.

  5. Verdeel de veldsla en pasta over een schaal en meng met de dressing. Verdeel de komkommer, peen en kip erover en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Pastasalade met kip, peen en komkommer

Pasta als lunch? Natuurlijk wel. Zeker als je kiest voor deze gezonde variant met kip, peen en komkommer.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig