Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer.
Meng ondertussen de bloem en het zout in een ruime kom door elkaar. Voeg het ei en het bier toe en roer met een garde tot een beslag.
Snijd de kabeljauwfilet in blokjes van ca. 3-4 cm. Bestrooi met ⅔ van de kruidenmix en schep om. Voeg de vis toe aan het beslag in de kom.
Schep de kabeljauw met een schuimspaan uit het beslag, tik met de schuimspaan een paar keer op de rand van de kom zodat het overtollig beslag eraf loopt. Frituur in delen in 3- 4 min. lichtbruin en gaar.
Laat de kibbeling uitlekken op keukenpapier en bestrooi met de rest van de kruidenmix.
Kibbeling (basisrecept)
Geen gekibbel, er gaat niets boven kibbeling! Met dit basisrecept zorg je zelf voor die krokante bite.
- variatietipAls je liever geen bier gebruikt, kan het beslag ook met bruiswater gemaakt worden.
- combinatietipLekker met ravigotesaus. Bekijk het recept hier.
Gerelateerde recepten
Kibbeling (basisrecept)
Geen gekibbel, er gaat niets boven kibbeling! Met dit basisrecept zorg je zelf voor die krokante bite.

bijgerecht
4 personen
425 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer.
Meng ondertussen de bloem en het zout in een ruime kom door elkaar. Voeg het ei en het bier toe en roer met een garde tot een beslag.
Snijd de kabeljauwfilet in blokjes van ca. 3-4 cm. Bestrooi met ⅔ van de kruidenmix en schep om. Voeg de vis toe aan het beslag in de kom.
Schep de kabeljauw met een schuimspaan uit het beslag, tik met de schuimspaan een paar keer op de rand van de kom zodat het overtollig beslag eraf loopt. Frituur in delen in 3- 4 min. lichtbruin en gaar.
Laat de kibbeling uitlekken op keukenpapier en bestrooi met de rest van de kruidenmix.
variatietip:Als je liever geen bier gebruikt, kan het beslag ook met bruiswater gemaakt worden.
combinatietip:Lekker met ravigotesaus. Bekijk het recept hier. ( https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1197141)
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 l zonnebloemolie
200 g tarwebloem
½ tl zout
1 middelgroot scharrelei
330 ml blond bier
500 g kabeljauwfilets
4 tl kruidenmix vis
Dit heb je nodig
frituurpan