Sperzieboonfrietjes met truffelmayo

Meer groente eten? Probeer het eens met sperziebonen vermomd als frietjes! Truffelmayonaise mag niet ontbreken.

465 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 12 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd het harde stukje van de sperziebonen, maar laat het sierlijke puntje zitten.

  2. Doe de bloem in een diep bord, breek de eieren boven een tweede diep bord en klop los met een vork. Doe de paneermeel in een derde diep bord. Meng de paneermeel met de Parmigiano Reggiano-poeder en olijfolie, het moet op nat zand lijken.

  3. Wentel de sperziebonen achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeelmengsel en plaats op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de sperziebonen elkaar niet overlappen of tegen elkaar aan liggen. Bak ca. 12 min. in de oven.

  4. Haal de sperzieboonfriet uit de oven en serveer direct met de truffelmayonaise.

  • variatietipOok lekker met aioli.

Sperzieboonfrietjes met truffelmayo

Meer groente eten? Probeer het eens met sperziebonen vermomd als frietjes! Truffelmayonaise mag niet ontbreken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig