Witlofsalade met bleekselderij, appel, walnoten en oude kaas van Hugo Kennis

Witlofsalade met bleekselderij, appel, walnoten en oude kaas van Hugo Kennis is alles wat je nodig hebt voor een herfstige salade.

565 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 8 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de walnoten in ca. 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

  2. Klop de mosterd, honing en azijn met een garde glad in een grote mengkom. Giet de olie er in een dun straaltje bij terwijl je blijft kloppen. Breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Snijd de onderkanten van de stronken witlof. Halveer het lof in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in de lengte in dunne reepjes. Snijd de bleekselderij in boogjes van ca. een ½ cm.

  4. Snijd de appel in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de kaas in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de selderij fijn.

  5. Meng het witlof, de bleekselderij, ¾ van de walnoten, appel, kaas, selderij en rozijnen met de dressing. Bestrooi met de rest van de walnoten.

  • combinatietip Lekker met gerookte kip. Dan is het gerecht niet meer vegetarisch.
  • bereidingstipWitlof en appel kunnen na het snijden oxideren, oftewel verkleuren. Dit kun je tegengaan door ze met iets zuurs te besprenkelen, zoals citroensap of azijn.

Witlofsalade met bleekselderij, appel, walnoten en oude kaas van Hugo Kennis

Witlofsalade met bleekselderij, appel, walnoten en oude kaas van Hugo Kennis is alles wat je nodig hebt voor een herfstige salade.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig