Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de preien in de lengte en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken en snijd in halve ringen van een ½ cm. Verdeel de prei over een met bakpapier beklede bakplaat, meng met ⅔ van de olie. Bak de prei 10 min., haal uit de oven en meng met de polpa. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet de oven op 180 °C.
Vet de ovenschaal in met de rest van de olie, scheur de mozzarella in stukjes. Bedek de bodem van de ovenschaal met ⅓ van de tomatensaus. Verdeel ⅓ van de lasagnevellen over de schaal. Verdeel ⅓ van de zuivelspread erover. Herhaal 2 keer en eindig met de resterende zuivelspread en de mozzarella.
Bak de lasagne in ca. 35 min. gaar in het midden van de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
Vegetarische lasagne met prei en mozzarella
Vind je lasagne heerlijk maar ben je toe aan een variant op de welbekende lasagne bolognese? Dan is deze vegetarische preilasagne met mozzarella een echte aanrader. Veel groenten en met volkorenlasagnevellen.
- variatietipVoeg 300 g rul gebakken gehakt toe en verdeel in laagjes met de prei over de lasagne.
- bewaartipHeb je over? Vries de lasagne dan in. In een afgesloten bak kun je het 2 maanden bewaren in de vriezer.
Vegetarische lasagne met prei en mozzarella
Instructievideo - 00:45 min.
Gerelateerde recepten
Vegetarische lasagne met prei en mozzarella
Vind je lasagne heerlijk maar ben je toe aan een variant op de welbekende lasagne bolognese? Dan is deze vegetarische preilasagne met mozzarella een echte aanrader. Veel groenten en met volkorenlasagnevellen.

hoofdgerecht
4 personen
525 kcal
15 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de preien in de lengte en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken en snijd in halve ringen van een ½ cm. Verdeel de prei over een met bakpapier beklede bakplaat, meng met ⅔ van de olie. Bak de prei 10 min., haal uit de oven en meng met de polpa. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet de oven op 180 °C.
Vet de ovenschaal in met de rest van de olie, scheur de mozzarella in stukjes. Bedek de bodem van de ovenschaal met ⅓ van de tomatensaus. Verdeel ⅓ van de lasagnevellen over de schaal. Verdeel ⅓ van de zuivelspread erover. Herhaal 2 keer en eindig met de resterende zuivelspread en de mozzarella.
Bak de lasagne in ca. 35 min. gaar in het midden van de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
variatietip:Voeg 300 g rul gebakken gehakt toe en verdeel in laagjes met de prei over de lasagne.
bewaartip:Heb je over? Vries de lasagne dan in. In een afgesloten bak kun je het 2 maanden bewaren in de vriezer.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 preien
1½ el milde olijfolie
800 ml polpa au basilic
220 g Italiaanse mozzarella
8 vellen volkoren lasagne bladen
200 g zuivelspread naturel
Dit heb je nodig
bakpapier
ovenschaal L: 35 x 22 x 8 cm
aluminiumfolie