Spiesjes van gegrilde koningsoesterzwam

Ook in de herfst steken wij de BBQ gewoon aan, en al helemaal voor deze spiesjes met gegrilde koningsoesterzwammen.

140 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

pittig

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de gember en snijd in dunne plakken. Halveer de rode peper in de lengte. Verwijder eventueel de pitjes voor een minder pittige saus.

  2. Doe de gemberplakken en rode peper met de sojasaus, mirin, sake en suiker in een pan en breng aan de kook. Laat op laag vuur in 10-15 min. inkoken tot een dikke saus. Roer regelmatig. Zet het vuur uit en giet de teriyakisaus door de zeef in een hittebestendige kom.

  3. Snijd ondertussen de oesterzwammen in de breedte in stukjes van 2 cm, houd het ‘hoedje’ intact. Snijd de bosuitjes in de breedte in 4 gelijke stukken. Rijg om en om een stukje oesterzwam in de breedte en 2 stukjes bosui aan de satéprikkers en eindig met het ‘hoedje’.

  4. Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur. Bestrijk de spiesen rondom met behulp van de bakkwast met de olie en grill 5 min. Keer halverwege. Besprenkel de spiesen na het grillen met de teriyakisaus en bestrooi met de sesamzaadjes.

  • combinatietipLekker met pandanrijst.

Spiesjes van gegrilde koningsoesterzwam

Ook in de herfst steken wij de BBQ gewoon aan, en al helemaal voor deze spiesjes met gegrilde koningsoesterzwammen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig