Chocoladesaus maken

Ijs, cake, taart. Deze chocoladesaus (600 ml) giet je het liefst overal over.

255 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe het water met de suiker en het zout in een steelpan en breng aan de kook. Roer af en toe.

  2. Breek de chocolade in stukken en doe in een hittebestendige kom.

  3. Schenk het kokende suikerwater op de chocolade en laat 2 min. staan.

  4. Roer met een garde tot een gladde saus. Zet de staafmixer erin en mix glad en glanzend.

  • combinatietipDe saus is lekker op ongeveer alles wat zoet is. Op ijs, taart, fruit, gebak, soesjes, enzovoort.
  • bewaartipAfgedekt in de koelkast blijft de chocoladesaus 1 week goed. De saus wordt wel hard als hij afkoelt. Doe de saus in een hittebestendige kom. Zet de kom in een pan met een laagje kokend water (de kom mag het water niet raken). Laat de saus zo (au bain-marie) onder af en toe roeren smelten.

Chocoladesaus maken

Ijs, cake, taart. Deze chocoladesaus (600 ml) giet je het liefst overal over.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig