Boerenkoolstamppot met geroosterde winterpeen en tofu

Zin in stamppot, maar geen inspiratie? Met tofu en vadouvan geef je deze stamppot een moderne twist.

575 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 30 min. oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes van een ½ cm. Schil de winterpeen en halveer in de lengte. Verdeel de tofu en peen over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de helft van de olie en peper. Rooster ca. 30 min. in de oven. Schep halverwege om.

  2. Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook in een ruime pan 15 min. Voeg de boerenkool toe en kook samen nog ca. 5 min. tot de aardappelen gaar zijn. Giet af en doe terug in de pan. Voeg de zuivelspread toe en stamp met een pureestamper tot een puree. Breng de stamppot op smaak met peper.

  3. Snipper ondertussen de uien. Verhit de rest van de olie in een steelpan en bak de ui ca. 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de vadouvan en tomatenpuree toe en bak 3 min. mee. Voeg het water toe, roer door en laat ca. 5 min. inkoken tot een dikkere saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Verdeel de stamppot over borden en verdeel de tomatensaus, winterpeen en tofu erover.

Boerenkoolstamppot met geroosterde winterpeen en tofu

Zin in stamppot, maar geen inspiratie? Met tofu en vadouvan geef je deze stamppot een moderne twist.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig