Havermout-bananenpancakes met pindakaas en amandel
De lekkerste gezonde pannenkoekjes bak je van banaan en havermout. Heerlijk met kaneel en kwark erover.
Aan de slag
Breek ⅓ van de bananen in stukken en doe samen met de havermout, melk, ¼ van de kwark, ⅓ van het kaneel en eventueel zout in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een glad beslag. Snijd de rest van de bananen in plakjes.
Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en bak hierin 3 kleine pancakes (per 4 personen) van ¼ van het beslag. Schep 3 hoopjes beslag in de pan, leg er een paar plakjes banaan in en bak ze in ca. 4 min. gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en houdt afgedekt warm. Bak zo nog 9 pancakes (per 4 personen).
Serveer de pancakes met de rest van de kwark en bestrooi met de rest van de kaneel.
Havermout-bananenpancakes met pindakaas en amandel
De lekkerste gezonde pannenkoekjes bak je van banaan en havermout. Heerlijk met kaneel en kwark erover.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD172280_612x450_JPG.jpg)
null personen
390 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breek ⅓ van de bananen in stukken en doe samen met de havermout, melk, ¼ van de kwark, ⅓ van het kaneel en eventueel zout in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een glad beslag. Snijd de rest van de bananen in plakjes.
Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en bak hierin 3 kleine pancakes (per 4 personen) van ¼ van het beslag. Schep 3 hoopjes beslag in de pan, leg er een paar plakjes banaan in en bak ze in ca. 4 min. gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en houdt afgedekt warm. Bak zo nog 9 pancakes (per 4 personen).
Serveer de pancakes met de rest van de kwark en bestrooi met de rest van de kaneel.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)3 bananen
175 g volkoren havermout
400 ml halfvolle melk
200 g magere Franse kwark
1½ tl kaneel
2 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker