Geroosterde aardappelsalade met rode biet en makreel
Overgebleven restjes aardappel lenen zich perfect als bedje voor andere ingrediënten. Dat bewijst ook deze aadrappelsalade met rode biet en makreel.
Aan de slag
Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Haal de bladeren van de kropsla los en scheur de grote bladeren in stukken. Snijd de bieten in parten en meng met ⅓ van de azijn.
Meng de ui, sla en geroosterde aardappelen met de rest van de azijn en de olie. Schep de biet er voorzichtig door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de makreel uitlekken en verdeel in stukken over de salade.
Geroosterde aardappelsalade met rode biet en makreel
Overgebleven restjes aardappel lenen zich perfect als bedje voor andere ingrediënten. Dat bewijst ook deze aadrappelsalade met rode biet en makreel.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD172277_612x450_JPG.jpg)
null personen
295 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Haal de bladeren van de kropsla los en scheur de grote bladeren in stukken. Snijd de bieten in parten en meng met ⅓ van de azijn.
Meng de ui, sla en geroosterde aardappelen met de rest van de azijn en de olie. Schep de biet er voorzichtig door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de makreel uitlekken en verdeel in stukken over de salade.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 rode ui
½ kropsla
250 g gekookte rode bieten
3 el natuurazijn
4 porties geroosterde aardappelen
2 el milde olijfolie
125 g makreel op de huid in zonnebloemolie in blik