Loaded nacho's met mockamole

Is het al borreltijd? Met deze loaded nacho's hoop je direct van wel.

11 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 12 min. oventijd

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de tortilla’s en snijd elke helft in 6 puntjes. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de helft van de olie. Bak in het midden van de oven in ca. 12 min. krokant en lichtbruin. Schep halverwege om.

  2. Snijd ondertussen de cherrytomaten in kwarten en snipper de sjalot. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit, snijd de koriander fijn. Meng de tomaat met de sjalot, het limoenrasp en -sap tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Pureer de tuinerwten met de rest van de olijfolie in het bakje van de staafmixer. Roer de guacamolemix en de helft van de koriander erdoor. Breng op smaak met peper.

  4. Schep de tomatensalsa over de tortillachips. Verdeel de mockamole en sour cream erover en bestrooi met de rest van de koriander.

  • variatietipVoeg voor extra pit wat jalapeñoringen toe.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Loaded nacho's met mockamole

Is het al borreltijd? Met deze loaded nacho's hoop je direct van wel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig