Rasp de witte kool en winterpeen grof (de kool kun je ook in flinterdunne repen snijden) en snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen. Meng alle groente met de bloem door de aardappelpuree. Voeg meer bloem toe als het te nat aanvoelt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ½ olie in een koekenpan. Schep 4 bergjes van het groente-pureemengsel in de pan en druk een beetje plat met een spatel. Bak de fritters 6 min. Keer halverwege. Maak zo de rest van de koekjes.
Maak ondertussen de dip. Snijd de kruiden grof en doe samen met de knoflook en mayonaise in de hoge beker van de staafmixer. Pureer tot een gladde dip.
Leftover groentefritters met kruidendip
Groenten, kruiden en/of aardappelpuree over? Maak groentefritters! Mooi meegenomen: je ruimt je groentela op zonder iets weg te gooien.
- variatietipDit recept is gemaakt met verschillende restjes groenten en verse kruiden als selderij, dille of basilicum. Je kunt zelf naar smaak variëren met verschillende groente en kruiden naar keuze.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Leftover groentefritters
Instructievideo - 00:45 min.
Gerelateerde recepten
Leftover groentefritters met kruidendip
Groenten, kruiden en/of aardappelpuree over? Maak groentefritters! Mooi meegenomen: je ruimt je groentela op zonder iets weg te gooien.

bijgerecht
8 porties
150 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de witte kool en winterpeen grof (de kool kun je ook in flinterdunne repen snijden) en snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen. Meng alle groente met de bloem door de aardappelpuree. Voeg meer bloem toe als het te nat aanvoelt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ½ olie in een koekenpan. Schep 4 bergjes van het groente-pureemengsel in de pan en druk een beetje plat met een spatel. Bak de fritters 6 min. Keer halverwege. Maak zo de rest van de koekjes.
Maak ondertussen de dip. Snijd de kruiden grof en doe samen met de knoflook en mayonaise in de hoge beker van de staafmixer. Pureer tot een gladde dip.
variatietip:Dit recept is gemaakt met verschillende restjes groenten en verse kruiden als selderij, dille of basilicum. Je kunt zelf naar smaak variëren met verschillende groente en kruiden naar keuze.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
100 g witte kool
100 g winterpeen
100 g rode uien
4 el tarwebloem
300 g aardappelpuree
1 el arachideolie
20 g verse selderij
1 teen knoflook
4 el vegan mayonaise
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker