Frittata met aardappel, courgette en salade
Frittata is zo'n gerecht dat je elke avond wel kunt eten. Dat geldt ook voor deze frittata met aardappel, courgette en salade.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 185 °C. Snijd de uien in halve ringen. Rasp de courgette op de grove kant van een blokrasp. Knijp uit en laat uitlekken in een vergiet. Schil de aardappelen en snijd in stukjes van 1 cm.
Rasp de kaas. Klop in een kom de eieren los met de melk en roer de kaas erdoor.
Verhit ⅓ van de olie in een ovenvaste koekenpan en bak de ui en aardappel 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de ui en aardappel netjes over de bodem van de pan. Verdeel de courgette erover en schenk het eimengsel erover. Draai het vuur laag en gaar 10 min. tot het ei langs de randen begint te stollen. Zet de pan in de oven en bak nog ca. 20 min.
Meng ondertussen de mosterd met de azijn. Roer de rest van de olie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de blaadjes van de kropsla, verdeel over een schaal en besprenkel met de dressing.
Snijd de fritatta in stukken en serveer met de salade.
Frittata met aardappel, courgette en salade
Frittata is zo'n gerecht dat je elke avond wel kunt eten. Dat geldt ook voor deze frittata met aardappel, courgette en salade.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD172672_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 185 °C. Snijd de uien in halve ringen. Rasp de courgette op de grove kant van een blokrasp. Knijp uit en laat uitlekken in een vergiet. Schil de aardappelen en snijd in stukjes van 1 cm.
Rasp de kaas. Klop in een kom de eieren los met de melk en roer de kaas erdoor.
Verhit ⅓ van de olie in een ovenvaste koekenpan en bak de ui en aardappel 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de ui en aardappel netjes over de bodem van de pan. Verdeel de courgette erover en schenk het eimengsel erover. Draai het vuur laag en gaar 10 min. tot het ei langs de randen begint te stollen. Zet de pan in de oven en bak nog ca. 20 min.
Meng ondertussen de mosterd met de azijn. Roer de rest van de olie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de blaadjes van de kropsla, verdeel over een schaal en besprenkel met de dressing.
Snijd de fritatta in stukken en serveer met de salade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)2 rode uien
1 courgette
500 g vastkokende aardappelen
100 g oude kaas 48+
5 witte vrije uitloopeieren
200 ml halfvolle melk
6 el extra vierge olijfolie
1 el milde mosterd
1 el wittewijnazijn
1 kropsla
Dit heb je nodig
blokrasp
ovenvaste koekenpan