Aardappelsalade met andijvie en bosui
Aardappelsalade, wie is er niet dol op? Niet alleen bij een zomerse BBQ, maar ook in de winter is het heerlijk. Deze lauwwarme aardappelsalade maken we met andijvie.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken van 3 cm en kook in 20 min. gaar.
Snijd ondertussen de rode uien in halve ringen. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de rode ui 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Meng de yoghurt met de mayonaise, 3 el augurkenvocht (per 4 personen) en de rest van de olie en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Giet de aardappelen af en meng direct met de dressing.
Snijd de bosuitjes in dunne ringen en de augurken in kleine blokjes. Snijd de bieslook fijn. Meng de bosui, augurk, bieslook, rode ui en andijvie met de aardappelen en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de salade lauwwarm.
Aardappelsalade met andijvie en bosui
Aardappelsalade, wie is er niet dol op? Niet alleen bij een zomerse BBQ, maar ook in de winter is het heerlijk. Deze lauwwarme aardappelsalade maken we met andijvie.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD172736_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken van 3 cm en kook in 20 min. gaar.
Snijd ondertussen de rode uien in halve ringen. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de rode ui 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Meng de yoghurt met de mayonaise, 3 el augurkenvocht (per 4 personen) en de rest van de olie en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Giet de aardappelen af en meng direct met de dressing.
Snijd de bosuitjes in dunne ringen en de augurken in kleine blokjes. Snijd de bieslook fijn. Meng de bosui, augurk, bieslook, rode ui en andijvie met de aardappelen en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de salade lauwwarm.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 kg vastkokende aardappel
2 grote rode uien
4 el extra vierge olijfolie
150 g volle yoghurt
3 el mayonaise
6 bosuitjes
5 zoetzure augurken
20 g verse bieslook
400 g koelverse gesneden andijvie