Rasp de sjalot. Meng met de mayonaise, kerrie, paprikapoeder en ketchup tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Joppiesaus
Joppiesaus, de favoriete saus bij friet en borrelhapjes. Aanvallen maar!
- variatietipJe kunt de ketchup ook vervangen door currysaus
- variatietipVoor een pittige kick in de saus kun je wat cayennepeper toevoegen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Joppiesaus
Joppiesaus, de favoriete saus bij friet en borrelhapjes. Aanvallen maar!

bijgerecht
6 porties
215 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de sjalot. Meng met de mayonaise, kerrie, paprikapoeder en ketchup tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
variatietip:Je kunt de ketchup ook vervangen door currysaus
variatietip:Voor een pittige kick in de saus kun je wat cayennepeper toevoegen.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 porties)
1 sjalot
200 ml mayonaise
½ el kerriepoeder
1 tl milde paprikapoeder
3 el ketchup