Meng alle ingrediënten in een kom en breng eventueel op smaak met zout. Bewaar tot 6 maanden in een schone, afsluitbare pot. Lekker als rub op vlees, tofu en schaal- & schelpdieren, gemengd door rijst of in een stoof.
Cajunkruiden (basisrecept)
Een ideale rub op vlees, tofu en schaal- en schelpdieren of gemengd door rijst of in een stoof. Deze cajunkruiden wil je maken!
- algemeenDit recept maakt ca. 90 g kruidenmix. 1 portie staat gelijk aan 1 el van ca. 7 g.
- variatietipJe kunt de kruidenmix pittiger maken door extra cayennepeper toe te voegen.
- combinatietipLekker als rub op vlees, tofu en schaal- & schelpdieren, gemengd door rijst of in een stoof.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Cajunkruiden (basisrecept)
Een ideale rub op vlees, tofu en schaal- en schelpdieren of gemengd door rijst of in een stoof. Deze cajunkruiden wil je maken!

12 porties
20 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Meng alle ingrediënten in een kom en breng eventueel op smaak met zout. Bewaar tot 6 maanden in een schone, afsluitbare pot. Lekker als rub op vlees, tofu en schaal- & schelpdieren, gemengd door rijst of in een stoof.
algemeen:Dit recept maakt ca. 90 g kruidenmix. 1 portie staat gelijk aan 1 el van ca. 7 g.
variatietip:Je kunt de kruidenmix pittiger maken door extra cayennepeper toe te voegen.
combinatietip:Lekker als rub op vlees, tofu en schaal- & schelpdieren, gemengd door rijst of in een stoof.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
6 el milde paprikapoeder
3 el uienpoeder
2 tl gedroogde oregano
1 tl gedroogde tijm
3 el knoflookpoeder
½ tl gemalen witte peper
½ tl versgemalen zwarte peper
¼ tl gemalen cayennepeper