Paksoistamppot met knapperige tempehreepjes

Paksoi: een van origine Aziatische groente die zich perfect leent voor een stamppot. De knapperige tempeh bovenop maakt deze stamppot compleet.

450 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

pittig

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in een ruime pan water in 20 min. gaar.

  2. Snijd ondertussen de sjalotten in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Snijd de tempeh in reepjes van 1 cm. Meng de sojasaus met de honing en chilivlokken.

  3. Verhit een koekenpan met de olie op middelhoog vuur. Bak de reepjes tempeh 5 min. goudgeel en knapperig, schep regelmatig om. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak nog 4 min. Haal de pan van het vuur en roer het soja-honingmengsel erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Snijd de paksoi in de breedte in stukken van 2 cm en kook de laatste 2 min. mee met de aardappelen. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en paksoi met eventueel wat kookvocht tot een grove stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Verdeel de stamppot over platte borden en schep de tempehreepjes erop.

  • variatietipLiever wat milder? Laat dan de chilivlokken weg.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Paksoistamppot met knapperige tempehreepjes

Paksoi: een van origine Aziatische groente die zich perfect leent voor een stamppot. De knapperige tempeh bovenop maakt deze stamppot compleet.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig