Uiensaus

Niet huilen! Het is misschien even doorbijten om deze heerlijke uiensaus te maken, maar hij past bij al je favoriete gerechten.

55 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 30 min. wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook in 3 min. glazig. Voeg de sambal, tomatenpuree en suiker toe en bak 2 min. mee.

  2. Voeg het water toe, breng aan de kook en laat al roerend op laag vuur 2-3 min. iets inkoken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat in ca. 30 min. afkoelen in de koelkast.

  3. Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng erdoor.

  • combinatietipLekker bij broodje shoarma. Let op, het gerecht is dan niet meer lactose- en glutenvrij.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Uiensaus

Niet huilen! Het is misschien even doorbijten om deze heerlijke uiensaus te maken, maar hij past bij al je favoriete gerechten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig