Doe de noedelsmihoen in een hittebestendige kom. Schenk er het kokende water over en laat 3 min. staan. Roer los, giet af en spoel goed koud onder koud stromend water. Doe in de kom en meng de helft van de sojasaus en de helft van de sesamolie erdoor. Laat staan tot gebruik.
Schil ondertussen de winterpeen. Snijd in stukken van 4 cm. Snijd de stukken in de lengte in plakken van een ½ cm, snijd de plakken in dunne reepjes. Snijd de prei in de lengte doormidden en spoel onder koud stromend water. Snijd in stukken van 4 cm en de stukken in de lengte in reepjes van een ½ cm. Schil de gember en snijd in dunne lucifers. Snijd de knoflook en rode peper fijn. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Doe, als de wok goed heet is, het gehakt erin en roerbak in 3 min. gaar en knapperig. Schep uit de pan maar laat het bakvet achter in de pan.
Roerbak de gember, rode peper en winterpeen 3 min. op hoog vuur in de wok. Voeg de prei en knoflook toe en bak 2 min. mee. Schep voorzichtig de noedels, het gehakt, de suiker, rest van de sojasaus en rest van de sesamolie erdoor en bak nog 1 min.
Schep uit de pan op een schaal en bestrooi met de bosui.
Glasnoedels maken
Glasnoedels in een halfuur op tafel zetten met prei, gehakt en een kick van rode peper. Daar loopt het water je van in de mond!
- vegantipVervang het gehakt door vegetarische rulstukjes om het gerecht veganistisch te maken.
- achtergrondinfoGlasnoedels zijn noedels gemaakt van het zetmeel van mungbonen, zoete aardappelen of cassave.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Glasnoedels maken
Glasnoedels in een halfuur op tafel zetten met prei, gehakt en een kick van rode peper. Daar loopt het water je van in de mond!

hoofdgerecht
4 personen
530 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Doe de noedelsmihoen in een hittebestendige kom. Schenk er het kokende water over en laat 3 min. staan. Roer los, giet af en spoel goed koud onder koud stromend water. Doe in de kom en meng de helft van de sojasaus en de helft van de sesamolie erdoor. Laat staan tot gebruik.
Schil ondertussen de winterpeen. Snijd in stukken van 4 cm. Snijd de stukken in de lengte in plakken van een ½ cm, snijd de plakken in dunne reepjes. Snijd de prei in de lengte doormidden en spoel onder koud stromend water. Snijd in stukken van 4 cm en de stukken in de lengte in reepjes van een ½ cm. Schil de gember en snijd in dunne lucifers. Snijd de knoflook en rode peper fijn. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Doe, als de wok goed heet is, het gehakt erin en roerbak in 3 min. gaar en knapperig. Schep uit de pan maar laat het bakvet achter in de pan.
Roerbak de gember, rode peper en winterpeen 3 min. op hoog vuur in de wok. Voeg de prei en knoflook toe en bak 2 min. mee. Schep voorzichtig de noedels, het gehakt, de suiker, rest van de sojasaus en rest van de sesamolie erdoor en bak nog 1 min.
Schep uit de pan op een schaal en bestrooi met de bosui.
vegantip:Vervang het gehakt door vegetarische rulstukjes om het gerecht veganistisch te maken.
achtergrondinfo:Glasnoedels zijn noedels gemaakt van het zetmeel van mungbonen, zoete aardappelen of cassave.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 g vermicelli soe-oen
2 l kokend water
4 el sojasaus
2 el sesamolie
200 g winterpeen
1 prei
20 g verse gember
3 tenen knoflook
1 rode peper
2 bosuien
2 el arachideolie
300 g rundergehakt
1 el lichtbruine basterdsuiker