Yoghurtbowl met rabarbercompote

De rabarbercompote maakt van deze yoghurtbowl een prachtig plaatje. Dit ontbijt wil jij in de lente zeker maken!

300 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 1 uur wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de uiteinden van de rabarberstengels en snijd de stengels in stukken van 2 cm. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe de rabarber en vanille met 3 el water en de basterdsuiker in een steelpan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de rabarber met de deksel op de pan in 10-15 min. gaar. Zet het vuur uit. Boen de citroen, rasp de gele schil van de vrucht en meng door de rabarbercompote. Laat 1 uur afkoelen.

  2. Verdeel de yoghurt over de kommen, verdeel de rabarbercompote erover en bestrooi met de ontbijtgranen.

  • serveertipWil je de rabarbercompote frisser maken? Breng ’m dan op smaak met wat citroensap
  • bewaartipDe rabarbercompote kun je tot een week van tevoren maken. Bewaar gekoeld in een glazen afsluitbare pot.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Yoghurtbowl met rabarbercompote

De rabarbercompote maakt van deze yoghurtbowl een prachtig plaatje. Dit ontbijt wil jij in de lente zeker maken!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig